Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετακίνηση στο Παν/μιο Tokyo University of the Arts (Geidai) το εαρινό εξάμηνο 2024-2025 – ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ (απλούστευση της διαδικασίας, χρηματοδότηση)

Στο πλαίσιο της από 15/6/2017 διμερούς Συμφωνίας Συνεργασίας και Ανταλλαγής Φοιτητών με το Τokyo University of the Arts, Faculty of Fine Arts στην οποία προβλέπεται η ανταλλαγή 1 έως 2 φοιτητών/τριών ετησίως για φοίτηση διαρκείας ενός εξαμήνου

καλούνται

όσοι φοιτητές/τριες των ενδιαμέσων ετών και των δύο Τμημάτων της ΑΣΚΤ επιθυμούν να φοιτήσουν στο ανωτέρω Παν/μιο για το επόμενο εαρινό εξάμηνο (περίοδος μαθημάτων από αρχές Απριλίου 2025 έως τέλη Ιουλίου 2025), να υποβάλουν μέσω email αίτηση ενδιαφέροντος στη Διεύθυνση Ακαδημαϊκών Θεμάτων, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων-Eκπαιδευτικών. Προγραμμάτων & Μορφωτικών Ανταλλαγών, πληροφορίες κ. Τριαντάφυλλος (Λουκάς) Βοκορόκος, τηλ. 210.3897169, email: tvokorokos@asfa.gr

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι προπτυχιακοί φοιτητές/τριες από το 3ο έτος των σπουδών τους και πέρα καθώς και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες που είναι εγγεγραμμένοι/ες στο πρώτο έτος σπουδών και η μετακίνηση αφορά το δεύτερο έτος σπουδών, κατά προτίμηση το τρίτο εξάμηνο.

Η αίτηση ενδιαφέροντος πρέπει να σταλεί από το ακαδημαϊκό email των ενδιαφερόμενων, να αναφέρει το πλήρες όνομα και τον αριθμό μητρώου τους και να συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:

  • Τίτλο σπουδών Αγγλικής γλώσσας (υποχρεωτικά, ελάχιστο απαιτούμενο επίπεδο Β2)
  • Πτυχίο/α άλλων ξένων γλωσσών (προαιρετικά, εφόσον είναι διαθέσιμα)

Οι φοιτητές/τριες θα πρέπει επίσης να έχουν διαθέσιμα και σε ετοιμότητα για αποστολή στο Τόκυο, εφόσον επιλεγούν από την ΑΣΚΤ, τα κάτωθι δικαιολογητικά, στα αγγλικά:

  • Portfolio, για τους/τις υποψηφίους/ες του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών (και για τους/τις υποψηφίους/ες του ΘΙΣΤΕ που έχουν και καλλιτεχνική δράση)
  • Βιογραφικό σημείωμα στο οποίο να αναφέρεται τυχόν καλλιτεχνική δράση των υποψηφίων ή άλλες δράσεις/δημοσιεύσεις κ.τ.ό. που σχετίζονται με το περιεχόμενο των σπουδών τους.
  • Συστατική επιστολή από τον υπεύθυνο καθηγητή
  • Γράμμα παρακίνησης (Motivation Letter) όπου θα εξηγούνται συνοπτικά, αλλά με σαφήνεια, τα κίνητρα του/της φοιτητή/τριας για τη συγκεκριμένη μετακίνηση καθώς και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Βασικές πληροφορίες (παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή):

  • Επισυνάπτεται φύλλο πληροφοριών (Fact Sheet) από το Πανεπιστήμιο του Τόκυο, που περιγράφει αναλυτικά όλη τη διαδικασία. Προσοχή: σε αυτό το στάδιο απαιτείται μόνο η αίτηση-διαδικασία που περιγράφει η παρούσα ανακοίνωση.
  • Τα δικαιολογητικά της σελίδας 2 του Fact Sheet είναι αυτά που θα πρέπει να σταλούν στο Τόκυο έως 31 Οκτωβρίου 2024, άρα πρέπει να είναι διαθέσιμα.
  • Περισσότερες πληροφορίες για τα Τμήματα στα οποία μπορούν να φοιτήσουν φοιτητές/τριες της ΑΣΚΤ στο Tokyo University of the Arts εδώ: https://www.geidai.ac.jp/english/art

Χρηματοδότηση της μετακίνησης

Στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας ανταλλαγής φοιτητών με βάση τη διεθνή διάσταση της κλασικής κινητικότητας του προγράμματος Erasmus+, υφίσταται από το παρόν ακαδημαϊκό έτος δυνατότητα χρηματικής ενίσχυσης της μετακίνησης ως εξής:

  • 1.500 € για το αεροπορικό εισιτήριο
  • 700 €  ευρώ για κάθε μήνα μετακίνησης.

Φοιτητές/τριες με λιγότερες ευκαιρίες επιδοτούνται πλέον των παραπάνω με 250 € ανά μήνα μετακίνησης, εφόσον πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις που περιγράφονται στο σχετικό έγγραφο.

Στάδια και χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας:
(σημείωση: από την ΑΣΚΤ θα σταλούν στο Τόκυο 2 υποψηφιότητες συνολικά):

1o στάδιο: μοριοδότηση των αιτήσεων από το Γραφείο Erasmus με βάση τα ισχύοντα κριτήρια μοριοδότησης (έως 22/10)

2ο στάδιο: ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και αποστολή των δύο πρώτων υποψηφιοτήτων (ή τυχόν επιλαχόντων, εάν οι πρώτοι υποψήφιοι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους) από την ΑΣΚΤ στο Παν/μιο του Τόκυο (έως 25/10)

3ο στάδιο: οι φοιτητές/τριες της 2ης φάσης αποστέλλουν στο Τόκυο τα δικαιολογητικά που περιγράφονται στη σελ. 2 του συνημμένου Fact Sheet (έως 31/10).

4ο στάδιο: ενημέρωση από το Παν/μιο του Τόκυο σχετικά με την αποδοχή ή μη των υποψηφιοτήτων (έως αρχές Δεκεμβρίου)

© ASFA 2024. All rights reserved.

Μετάβαση στο περιεχόμενο